— dinsdag 1 mei 2018, 13:43 | 0 reacties, praat mee

Yael de Haan nieuwe lector Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek

Yael de Haan | Hogeschool Utrecht

Yael de Haan is per 1 mei officieel begonnen als de nieuwe lector van het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek. Ze volgt Piet Bakker op, die begin dit jaar afscheid nam.

De Haan is sinds 2012 verbonden aan de School voor Journalistiek en het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek van Hogeschool Utrecht. In het jaar ervoor promoveerde ze op de wijze waarop media omgaan met kritiek op hun functioneren en hoe deze daar verantwoording over afleggen.

Volgens de nieuwe lector is de ‘gouden eeuw’ van de journalistiek voorbij. Zakelijke modellen wijzigen en mediaconsumptie is eveneens veranderd. De journalistiek moet “ondernemende en innovatieve stappen zetten” om economisch rendabel te blijven, aldus De Haen en moet tegelijk maatschappelijke en publieke impact blijven creëren.

Het lectoraat onder De Haan gaat daar de komende jaren onderzoek naar doen, onder meer met aandacht voor virtual reality als ‘onderdompelende’ vertelvorm. Villamedia sprak haar eerder deze maand, toen haar benoeming bekend werd. Meer bij Hogeschool Utrecht

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.