website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Saudische kroonprins zei ‘een kogel’ te gebruiken tegen Khashoggi

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 8 februari 2019, 10:57

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Foto: ANP EPA / Fares Ghaith

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Foto: ANP EPA / Fares Ghaith

Nieuws De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft in 2017 gezegd dat hij ‘een kogel’ zou gebruikten tegen journalist Jamal Khashoggi, als hij niet zou ophouden met zijn kritiek tegen Saudi-Arabië. Dat schrijft The New York Times. Volgens de Amerikaanse krant vertelde de kroonprins tegen een van zijn stafleden dat als Khashoggi niet op eigen houtje uit Saudi-Arabië zou vertrekken, dat dan maar met geweld moest gebeuren.

Het gesprek tussen de twee zou onderschept zijn door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Die ploegen momenteel jarenlange telefooncommunicatie van de kroonprins door. Khashoggi verdween op 2 oktober 2018 bij het Saudische consulaat in Turkije toen hij daar wat papierwerk rond een aanstaand huwelijk wilde afronden.

De Verenigde Naties (VN) doen momenteel onderzoek naar de moord. Donderdag verklaarde speciaal onderzoeker Agnes Callamard dat er bewijs is dat Khashoggi het slachtoffer werd van een brute misdaad “voorbereid en uitgevoerd door functionarissen van de staat Saudi-Arabië”. Daarbij verklaarde Callamard ook dat het Turkse onderzoek naar de moord “ernstig ondermijnd” en vertraagd werd door Saudische functionarissen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.