onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 8 februari 2019, 10:57 | 0 reacties, praat mee

Saudische kroonprins zei ‘een kogel’ te gebruiken tegen Khashoggi

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Foto: ANP EPA / Fares Ghaith

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft in 2017 gezegd dat hij ‘een kogel’ zou gebruikten tegen journalist Jamal Khashoggi, als hij niet zou ophouden met zijn kritiek tegen Saudi-Arabië. Dat schrijft The New York Times. Volgens de Amerikaanse krant vertelde de kroonprins tegen een van zijn stafleden dat als Khashoggi niet op eigen houtje uit Saudi-Arabië zou vertrekken, dat dan maar met geweld moest gebeuren.

Het gesprek tussen de twee zou onderschept zijn door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Die ploegen momenteel jarenlange telefooncommunicatie van de kroonprins door. Khashoggi verdween op 2 oktober 2018 bij het Saudische consulaat in Turkije toen hij daar wat papierwerk rond een aanstaand huwelijk wilde afronden.

De Verenigde Naties (VN) doen momenteel onderzoek naar de moord. Donderdag verklaarde speciaal onderzoeker Agnes Callamard dat er bewijs is dat Khashoggi het slachtoffer werd van een brute misdaad “voorbereid en uitgevoerd door functionarissen van de staat Saudi-Arabië”. Daarbij verklaarde Callamard ook dat het Turkse onderzoek naar de moord “ernstig ondermijnd” en vertraagd werd door Saudische functionarissen.

Bekijk meer van

Jamal Khashoggi

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.