— donderdag 10 januari 2019, 08:40 | 1 reactie, praat mee

Honderd dagen sinds brute moord op journalist Jamal Khashoggi

De advertentie die vandag zowel online als in print zal rouleren | Washington Post

Het is vandaag honderd dagen geleden dat Washington Post-columnist Jamal Khashoggi wat papierwerk rond een aanstaand huwelijk wilde afronden en bruut werd vermoord in het Saudische consulaat in Turkije. Vanwege het gebrek aan voortgang om de daders te berechten vraagt de Washington Post via een reeks advertenties hernieuwde aandacht voor de zaak.

De advertenties verschijnen in print en online. Een van de advertenties toont de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman tegen een zwarte achtergrond. Bin Salman wordt gezien als directe opdrachtgever voor de moord, hoewel de Saudische autoriteiten hem uit de wind willen houden en spreken van een ‘losgeslagen’ team dat Khashoggi enkel wat vragen had moeten stellen.

Tegen meerdere leden van dit speciaal ingevlogen team wil Saudi-Arabië de doodstraf opleggen.

Op de Washington Post-website draaien verder ook advertenties waarin wordt gesteld dat als één stem het zwijgen wordt opgelegd, we allemaal verliezen.

In het Capitol Building, waar de Amerikaanse volksvertegenwoordiging is gehuisvest, zal later vandaag ook een ceremonie zijn waarin Khashoggi wordt herdacht. President Trump wil de goede band met Saudi-Arabië niet op het spel zetten, met het oog op enkele lucratieve wapendeals. Hij hekelde vorig jaar ‘voorbarige conclusies’ over wat Khashoggi is overkomen.

Praat mee

1 reactie

Martin Hopman, 10 januari 2019, 15:31

In subtiel samenspel tussen Erdogan, Abu Rassasa en Trump lijkt het toch te gaan lukken deze brute moordpartij uitzichtloos voor ons journalisten onder het tapijt te schoffelen, daar waar de stoffelijke resten van Jamal ook veilig zijn opgeborgen. De mega order van Trump is toch maar mooi gered als bijvangst in M.O. machtspel.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.