website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Honderd dagen sinds brute moord op journalist Jamal Khashoggi

Lars Pasveer — Geplaatst in geweld op donderdag 10 januari 2019, 08:40

De advertentie die vandag zowel online als in print zal rouleren | Washington Post

De advertentie die vandag zowel online als in print zal rouleren | Washington Post

Nieuws Het is vandaag honderd dagen geleden dat Washington Post-columnist Jamal Khashoggi wat papierwerk rond een aanstaand huwelijk wilde afronden en bruut werd vermoord in het Saudische consulaat in Turkije. Vanwege het gebrek aan voortgang om de daders te berechten vraagt de Washington Post via een reeks advertenties hernieuwde aandacht voor de zaak.

De advertenties verschijnen in print en online. Een van de advertenties toont de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman tegen een zwarte achtergrond. Bin Salman wordt gezien als directe opdrachtgever voor de moord, hoewel de Saudische autoriteiten hem uit de wind willen houden en spreken van een ‘losgeslagen’ team dat Khashoggi enkel wat vragen had moeten stellen.

Tegen meerdere leden van dit speciaal ingevlogen team wil Saudi-Arabië de doodstraf opleggen.

Op de Washington Post-website draaien verder ook advertenties waarin wordt gesteld dat als één stem het zwijgen wordt opgelegd, we allemaal verliezen.

In het Capitol Building, waar de Amerikaanse volksvertegenwoordiging is gehuisvest, zal later vandaag ook een ceremonie zijn waarin Khashoggi wordt herdacht. President Trump wil de goede band met Saudi-Arabië niet op het spel zetten, met het oog op enkele lucratieve wapendeals. Hij hekelde vorig jaar ‘voorbarige conclusies’ over wat Khashoggi is overkomen.

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Martin Hopman, 10 januari 2019, 15:31

    In subtiel samenspel tussen Erdogan, Abu Rassasa en Trump lijkt het toch te gaan lukken deze brute moordpartij uitzichtloos voor ons journalisten onder het tapijt te schoffelen, daar waar de stoffelijke resten van Jamal ook veilig zijn opgeborgen. De mega order van Trump is toch maar mooi gered als bijvangst in M.O. machtspel.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.