persveilig seminar

— woensdag 21 oktober 2020, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Saudische kroonprins aangeklaagd voor aandeel in moord journalist Khashoggi

AFP

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman is in de Verenigde Staten door de verloofde van Jamal Khashoggi aangeklaagd voor diens vermeende rol bij de dood van de journalist in oktober 2018. Bin Salman zou volgens de aanklacht de directe opdrachtgever zijn. Laatste wijziging: 21 oktober 2020, 08:59

Khashoggi’s verloofd Hatice Cengiz wordt bijgestaan door mensenrechtenorganisatie Democracy for the Arab World Now (DAWN), indertijd opgericht door Khashoggi zelf. Volgens de Washington Post, waar Khashoggi tot zijn dood columnist was, maken Cengiz en DAWN gebruik van Amerikaanse wetgeving die het mogelijk maakt mensenrechtenschendingen buiten de Verenigde Staten te vervolgen.

Saudi-Arabië rondde deze zomer de zaak Khashoggi af: de officiële lezing blijft dat een ‘losgeslagen team’ op eigen initiatief de journalist vermoordde in het consulaat in Istanbul, zonder medeweten van de kroonprins. Het team had Khashoggi enkel moeten overtuigen naar Saudi-Arabië terug te keren.

Internationaal is er kritiek op het procesverloop en het gebrek aan transparantie. In Turkije begon deze zomer juist een rechtszaak.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.