— maandag 7 september 2020, 16:06 | 1 reactie, praat mee

Saudi-Arabië zet met acht veroordelingen streep onder moordzaak Khashoggi

Washington, 2019: mensen protesteren voor de Saudische ambassade tegen het uitblijven van recht in de moordzaak | Reuters

Saudi-Arabië heeft acht mensen veroordeeld voor hun aandeel in de moord op journalist Jamal Khashoggi in 2018. Vijf werden veroordeeld tot 20 jaar cel, drie anderen kregen gevangenisstraffen van 7 tot 10 jaar opgelegd, meldt Al Jazeera.

De journalist verdween in oktober 2018 toen hij bij het Saudische consulaat in Instanbul papierwerk rond een aanstaande huwelijk wilde afhandelen. Later bleek hij door een speciaal ingevlogen team te zijn vermoord. Zijn lijk werd in stukken gezaagd en is nooit teruggevonden.

Volgens de Saudische overheid was er sprake van ‘een losgeslagen team’ dat Khashoggi enkel had moeten ontvoeren. In juli ging in Turkije het proces rond de moord van start; er zijn twintig Saudiërs aangeklaagd.

Al Jazeera meldt dat in Saudi-Arabië het proces nu is afgerond - zoons van Khashoggi hebben de moordenaars vergeven. De familie heeft een schadevergoeding ontvangen in de vorm van vastgoed en een maandelijkse uitkering.

Bekijk meer van

Saudi-Arabië Jamal Khashoggi

Praat mee

1 reactie

Jacques Du Fossé, 7 september 2020, 18:50

Wel handjeklap Saoedi-Arabië: homoseks is verboden en er staat de doodstraf op. Onder internationale druk voert het land sinds 2002 de doodstraf enkel nog toe voor veroordeelden wegens verkrachting, seksuele agressie, moord of pedofilie. Met als gevolg dat homo’s nu vaak worden beschuldigd van verkrachting om hen te kunnen veroordelen en daarna te vermoorden.
Maar minister Sigrid Kaag maakt zich zorgen maken over de mensenrechten in Nederland?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.