— donderdag 1 april 2021, 09:36 | 0 reacties, praat mee

Slob: situatie bij L1 ‘aanleiding tot zorg’

Novum

In antwoord op Kamervragen van de SP heeft demissionair minister Arie Slob gezegd dat hij zich zorgen maakt over de situatie bij regionale omroep L1, in het bijzonder het (inmiddels weer ingetrokken) personeel te volgen met camera's. Laatste wijziging: 1 april 2021, 09:56

“Heimelijk cameratoezicht is in beginsel niet toegestaan, omdat het een grote inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer. Slechts in bijzondere gevallen en onder strikte voorwaarden is verborgen cameratoezicht toegestaan”, schrijft Slob.

Voor een ander plan, het (mee)lezen van zakelijk e-mailverkeer, zijn in principe mogelijkheden, maar de werkgever moet een gerechtvaardigd belang hebben, dat zwaarder weegt dan het privacybelang van de medewerker, aldus Slob. “Het is aan de werkgever om te bepalen welke functionaris binnen het bedrijf toestemming verleent om zakelijke e-mails te kunnen lezen. Ook dit is een onderwerp waar de ondernemingsraad instemmingsrecht heeft.”

Gevraagd naar zijn mening over de gelanceerde plannen van L1-directeur Elbers zegt Slob dat de berichtgeving “aanleiding tot zorg gaf”, maar dat de plannen inmiddels weer zijn ingetrokken.

Slob wacht de uitkomst van de gang naar de Ondernemingskamer (8 april, red.) af.

Zelf een onderzoek starten of ingrijpen wil Slob niet. De demissionair minister ziet het al tijden slepende conflict als “in beginsel” een interne gelegenheid van L1. De uitspraak van de Ondernemingskamer rond al dan niet wanbeleid bij de omroep is leidend, aldus Slob. Meer bij Rijksoverheid

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.