NVJ compleet lid

— donderdag 29 april 2021, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Drie advocaten aan het roer bij L1

Drie advocaten aan het roer bij L1

De regionale omroep L1 is nu in handen van drie advocaten. De Ondernemingskamer heeft een extra lid van de raad van commissarissen benoemd, een tijdelijke directeur en een onderzoeker. Ze gaan meteen aan de slag. Daarmee staan de ruziënde partijen, de raad van commissarissen, de directeur en de ondernemingsraad, aan de zijlijn. Laatste wijziging: 29 april 2021, 17:22

De drie zijn benoemd voor de duur van het kort geding. Dat kan enkele maanden zijn. De rechtbank kondigde vorige week in haar uitspraak de benoemingen al aan.

De nieuwe commissaris krijgt alle macht binnen L1, want de doorslaggevende stem in de nu vierkoppige raad. Het gaat om Barbara van Hussen, advocaat te Amsterdam, die door de Ondernemingskamer in het verleden vaker is ingeschakeld om ruziënde partijen uit elkaar te houden.

De tijdelijke directeur, naast de huidige directeur Peter Elbers, is Jerôme van der Have van uit Breda. Elbers blijft in functie. Volgens de Ondernemingskamer valt hem niets te verwijten in het conflict. Wel verzocht hij samen met de raad van commissarissen de Ondernemingskamer om in te grijpen.

Het onderzoek naar de gang van zaken bij L1 sinds juni 2019 wordt gedaan door Blanco Fernández. De advocaat heeft in Arnhem een eenmanspraktijk en wordt vaker door de Ondernemingskamer ingesteld om onderzoek te doen.

Bij de regionale omroep L1 liggen de raad van commissarissen en de directeur overhoop met de ondernemingsraad en de hoofdredacteur. De raad vroeg de Ondernemingskamer in te grijpen en die deed dat vorige week op een manier die het midden houdt tussen wat de strijdende partijen de rechter hadden verzocht.

In een reactie op die uitspraak laat de ondernemingsraad weten te hopen dat het onderzoek niet te lang duurt vanwege de onrust die het geeft en de kosten die er aan verbonden zijn. De ondernemingsraad zegt verder, zoals eerder tijdens de rechtszaak, dat zij bereid is op te stappen ‘mocht dat een bijdrage voor het oplossen van de problemen opleveren’.

Bekijk meer van

Ondernemingskamer L1

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.