— woensdag 21 september 2016, 16:26 | 1 reactie, praat mee

Regionale omroepen roepen personeel op geen zondebok te zoeken

ANP / Robin van Lonkhuijsen

Hoeveel er naar verwachting flinke bezuinigingen aan gaan komen bij de regionale omroepen nu het plan voor de Regionale Publieke Omroep op de lange baan is geschoven, is het niet verstandig de schuld bij individuele omroepen te leggen. Dat is de strekking van een brief die de directeuren en hoofdredacteuren van Omroep Brabant, Omroep Gelderland, Omroep West, Omroep Fryslân, Omroep Zeeland, L1, RTV Drenthe en RTV Oost naar hun personeel hebben gestuurd.

“Hoewel sommige collega’s een ander beeld oproepen, ook met een centrale organisatie had er bij hun omroepen het mes in gemoeten. Wees eerlijk naar je personeel”, roepen de opstellers van de brief op. In de rest van de brief (.pdf) stellen de hoofdredacteuren en directeuren dat de bezuinigingen bij de regionale omroepen – waarvan ze verwachten dat die 150 tot 180 banen gaat kosten – pijn gaat doen, “maar dat we die klus gaan klaren”. Tevens benadrukken ze dat er, ook al gaat de RPO voorlopig niet door, al veel samengewerkt wordt, onder andere met de NOS en omroepen in België.

De afgelopen weken werd duidelijk dat er bij zowel NH als RTV Utrecht banen gaan verdwijnen door bezuinigingen. Bij NH zijn dat er 21, bij RTV Utrecht gaat het om 11 banen.

Bekijk meer van

RPO

Praat mee

1 reactie

Herman Spinhof, 22 september 2016, 19:58

Opmerkelijk: 8 van de 13 regionale omroepen hebben deze brief ondertekend. Kikkers in een kruiwagen

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.