— woensdag 14 september 2016, 13:59 | 0 reacties, praat mee

Ontslagen bij RTV Utrecht door falen RPO

Elf medewerkers van RTV Utrecht moeten binnenkort op zoek naar een andere baan. Ze worden ontslagen omdat de regionale omroep volgend jaar 1,1 miljoen euro moet bezuinigen. Dat werd woensdagochtend meegedeeld aan de redactie, meldt RTV Utrecht zelf op zijn website.

De aangekondigde reorganisatie is volgens directeur Paul van der Lugt het gevolg van de mislukte plannen rondom de landelijke Regionale Publieke Omroep (RPO). De bezuinigingen betekenen ook het einde voor de televisieprogramma’s Westbroek!, Van Rossem vertelt en Namen & Rugnummers. Van der Lugt: “Het is een slechte dag voor de regionale en lokale journalistiek in Utrecht.”

Vorige week kondigde ook de Noord-Hollandse regionale zender NH aan banen te moeten schrappen. Daar ging het om 21 werkplekken. Ook NH noemde het falen van de RPO als oorzaak.

Bekijk meer van

RTV Utrecht RPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.