Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 24 februari 2022, 15:10 | 0 reacties, praat mee

Recordomzet voor Mediahuis: voor het eerst boven de 1 miljard euro

© Jonas Roosens / ANP

De omzet van Mediahuis is met 14 procent gestegen tot 1,13 miljard. Het bedrijfsresultaat steeg nog sterker: met 36 procent tot 166,1 miljoen. En de nettowinst verdubbelde tot 117,3 miljoen euro, blijkt uit de jaarcijfers over 2021 die Mediahuis donderdag bekendmaakte. Laatste wijziging: 24 februari 2022, 16:06

De omzetgroei is mede te danken aan een heroplevende reclamemarkt en het actieve overnamebeleid van Mediahuis. In 2020 verwierf het bedrijf de Luxemburgse mediagroep Saint-Paul Luxembourg (nu Mediahuis Luxembourg) en het Nederlandse NDC mediagroep (nu Mediahuis Noord). Sinds begin dit jaar is Mediahuis ook op de Duitse markt aanwezig, na de overname van de regionale uitgever Aachener Verlagsgesellschaft. Mediahuis is nu actief in vijf landen en sinds eind 2021 schuldenvrij.

Mediahuis haalt het gros van zijn omzet en winst in de krantenmarkt, waar het aantal digitale abonnees snel toeneemt. Het totale aantal abonnementen in België, Nederland, Luxemburg en Ierland nam met 3 procent toe.

Het aantal digitale abonnees groeide met 20 procent. Eind 2021 waren de Nederlandse nieuwsmerken van Mediahuis goed voor een totaal van 1.166.652 abonnees (print en digitaal), waarvan bijna 40 procent digitaal. Bij alle titels werd een plus genoteerd wat betreft digitale abonnees: De Telegraaf (18 procent), NRC (9 procent), De Limburger (45 procent), Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant en De Gooi-en Eemlander (23 procent) en Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad en Leeuwarder Courant (22 procent).

De uitgeverij merkt ook dat de podcastmarkt groeit. Het aantal beluisterde podcastafleveringen in de verschillende markten verdubbelde voor het tweede jaar op rij. Alle Mediahuis-nieuwsmerken samen waren in 2021 goed voor zo’n 50 miljoen podcastbeluisteringen. De Nederlandse Mediahuis-nieuwsmerken registreerden in 2021 bijna 31 miljoen podcastbeluisteringen. Meer bij Mediahuis

Lees ook:
Analyse: DPG Media en Mediahuis staan er financieel uitstekend voor (7 juni 2021)

Bekijk meer van

Mediahuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.