persveilig seminar

— dinsdag 11 januari 2022, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis rondt eerste Duitse overname af

© Jonas Roosens / ANP

Mediahuis heeft de overname van het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG) succesvol afgerond. Het is voor Mediahuis de eerste overname in Duitsland. Laatste wijziging: 11 januari 2022, 09:36

Het Belgische uitgeefconcern gaf vorig jaar september aan gesprekken te voeren om de Duitse mediagroep over te nemen. AVG maakt voortaan volledig deel uit van Mediahuis dat hiermee ook hoofdaandeelhouder (70 procent) wordt van AVG’s dochteronderneming Medienhaus Aachen GmbH, uitgever van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten. Het is niet bekend voor welk bedrag Mediahuis de Duitse mediagroep heeft overgenomen.

Naast het uitgeven van de kranten omvat het portfolio van Medienhaus Aachen ook print, digitale media, radio, logistiek, beurzen en postdiensten. Medienhaus Aachen stelt 400 personeelsleden (exclusief distributie) te werk en realiseert een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro.

De Duits- Nederlandse grensregio (Euregio) sluit geografisch aan bij de bestaande Mediahuis- activiteiten, meldt Mediahuis in een persbericht. “Bovendien bieden de sterke merken van AVG een mooie toegevoegde waarde aan het Mediahuis-portfolio.” Het is de bedoeling dat de digitale transformatie van AVG wordt versneld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.