— maandag 27 februari 2017, 12:05 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis zet volgende stap in overname TMG

De Vlaamse uitgever Mediahuis heeft de volgende stap gezet in de overname van de Telegraaf Media Groep (TMG). De Vlamingen hebben de aandelen TMG van Delta Lloyd (11,24 procent) overgenomen. Er was al een afspraak dat Mediahuis dat later zou doen, maar de transactie is versneld.Daardoor heeft Mediahuis nu samen met VP Exploitatie definitief 59,24 procent van de aandelen TMG in handen. Zoals wij vrijdag al meldden, is de overname van TMG in praktische zin beklonken. Wel moet nog een groot aantal formele stappen worden gezet.

Een daarvan is dat Mediahuis een openbaar, bindend bod doet op alle nog uitstaande aandelen TMG. De Vlaamse uitgever kondigt aan dat te gaan doen door voor 8 maart samen met VP Exploitatie een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht in te dienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Volgens de biedingsregels is 8 maart de laatste dag waarop dat kan.

Naar verwachting zullen de directie en de raad van commissarissen van TMG voor die tijd ook bekend maken wat ze van de bieding vinden, zowel het bedrag (5,90 euro per aandeel) als de inhoudelijke plannen.

Dan wordt tegelijk ook duidelijk wat TMG vindt van de plannen van Jonh de Mol. Die heeft nog tot april om eventueel een definitief bod uit te brengen.

Directie en raad van commissarissen zijn niet verplicht hun mening te geven. Het wel is wel gebruikelijk, aangezien beide bieders daarom hebben verzocht.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.