banner festival 23

— dinsdag 3 maart 2020, 08:19 | 0 reacties, praat mee

Politie voorkomt mogelijk liquidatieplan op John van den Heuvel, verdachte voor rechter

© Levin Boeren en Paula vd Meeren / Kippa

Een 31-jarige man uit Amsterdam, die plannen zou hebben gehad om een aanslag op misdaadjournalist John van den Heuvel te plegen, staat dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam, meldden verschillende media. Laatste wijziging: 13 oktober 2020, 14:00

De verdachte Yassine A. werd in december bij een inval in zijn woning gearresteerd. Tijdens die inval vond de politie een raketwerper die de man mogelijk had willen gebruiken bij zijn liquidatieplan.

De politie hield hem al een tijd in de gaten nadat het Team Criminele Inlichtingen (TCI) een gedetailleerde tip had ontvangen. Op 4 december is de politie tot actie overgegaan en heeft de man opgepakt. De aanslag had voor het einde van 2019 plaats moeten vinden.

John van den Heuvel geeft aan dat hij direct na de arrestatie van de man door het Openbaar Ministerie (OM) hierover is geïnformeerd.

“Uiteraard schrok ik behoorlijk toen ik te horen kreeg welke informatie bij de inlichtingendienst van de politie was binnengekomen. Als dan bij het onderzoek naar die tip ook nog een raketwerper wordt gevonden, slaat de schrik je om het hart. Ik ben erg blij dat de tip serieus is onderzocht en tot een arrestatie heeft geleid”, aldus Van den Heuvel.

De misdaadjournalist wordt al sinds eind 2017 zowel privé als tijdens zijn werk zwaar beveiligd, omdat de groep rond crimineel Ridouan Taghi hem zou willen laten liquideren. In een interview met Villamedia vertelde hij toen dat beveiliging nooit went. Meer bij De Telegraaf / Het Parool / RTL Nieuws

Bekijk meer van

John van den Heuvel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.