banner festival 23

— maandag 29 juli 2019, 08:29 | 0 reacties, praat mee

Gemengde gevoelens bij misdaadjournalist van den Heuvel over mogelijk afschalen beveiliging

© Anouk van Kalmthout / Zomergasten

UPDATE John van den Heuvel hoopt dat zijn beveiliging snel wordt afgeschaald, maar tegelijkertijd stelt hij dat het wennen zal zijn weer alleen over straat te gaan. Dat zegt de misdaadjournalist in de eerste aflevering van Zomergasten. Laatste wijziging: 30 juli 2019, 08:38

Van den Heuvel wordt al meer dan anderhalf jaar beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB), omdat hij bedreigd zou worden door leden van motorclub No Surrender. Villamedia had in 2018 een interview met Van den Heuvel over zijn beveiliging. Toen zei hij al: “het went nooit”.

In Zomergasten zegt hij nu”: “Mensen vragen me weleens of ik bang ben, maar op het gebied van beveiliging hoef ik me geen zorgen te maken. Ik denk dat je dat gevoel eerder hebt op het moment, en hopelijk komt dat snel, dat er wordt gezegd: “We gaan de beveiliging afschalen of beëindigen.’ Want dan zal het denk ik toch wel weer wennen zijn weer alleen over straat te gaan. Ik snak daar bijna naar, maar als het moment daar is zal je dat toch wel gaan voelen.”

Van den Heuvel sprak onder anderen met voormalig politica Rita Verdonk en zijn bedreigde collega Paul Vugts van Het Parool over zo’n toekomstige situatie: “Die zeggen ook dat dat moment, dat omslagpunt, soms onbehagelijk is.” Meer bij NU.nl

De uitzending is hier terug te zien. (let op: Voor dit programma geldt een leeftijdsbeperking, daarom kan deze aflevering alleen tussen 22:00 uur en 06:00 uur bekeken worden.)

De uitzending werd bekeken door gemiddeld 647.000 mensen en staat daarmee op plaats 7 in de lijst van best bekeken programma’s van zondag.

John van de Heuvel was samen met Paul Vugts eerder een van de genomineerden voor Journalist van het Jaar 2018. Villamedia sprak beiden toen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.