training eu starters

— woensdag 21 november 2018, 16:03 | 0 reacties, praat mee

RTL: “Boulevard-studio verhuizen om beveiliging Van den Heuvel niet aan de orde”

John van den Heuvel. Foto: ANP

RTL zal de studio van RTL Boulevard ‘onder geen beding’ verhuizen vanwege de bedreigingen aan het adres van misdaadverslaggever John van den Heuvel. Dat meldt Het Parool woensdag. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema had RTL geopperd de studio vanuit de drukke binnenstad naar een rustigere plek te verplaatsen, zodat Van den Heuvel gewoon weer zou kunnen aanschuiven aan de desk van Boulevard. De omroep zegt dat niet te willen, omdat ze niet wil zwichten voor druk vanuit het criminele milieu. Laatste wijziging: 21 november 2018, 16:05

Tegen John van den Heuvel zijn dusdanig ernstige bedreigingen gedaan dat burgemeester Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg het te risicovol vinden om de misdaadjournalist bij live-uitzendingen te laten aanschuiven. Van den Heuvel levert sinds maandag zijn bijdragen aan het programma via een videoverbinding. NVJ-secretaris Thomas Bruning noemde de veiligheidsmaatregel van de gemeente Amsterdam eerder vandaag een knieval voor de bedreigers.

“Het is erg genoeg dat John moet uitwijken om zijn vak uit te oefenen”, reageert een woordvoerder van RTL tegenover NU.nl. “Wij nemen veiligheid heel serieus en tegelijkertijd zullen wij niet zwichten onder dit soort druk. Wij geloven in het vrije woord en zullen dat met hand en tand verdedigen. De burgemeester heeft geen concrete verhuizing voorgesteld, maar wel haar steun gegeven. Dat waarderen wij, maar zullen onder geen beding om deze reden veranderen van locatie.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.