banner festival 23

— vrijdag 7 januari 2022, 08:27 | 0 reacties, praat mee

Arrestatie verricht op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel

Tijdens de politie-actie werd de A2 tussen Amsterdam en Utrecht afgesloten, wat tot een verkeersinfarct leidde. - © ANP / Robin van Lonkhuijsen

De tijdelijke sluiting van de snelweg A2 op donderdagmiddag, had te maken met een dreigende situatie rond John van den Heuvel. De misdaadjournalist, die beveiligd wordt door de politie, zat in een gepantserd voertuig op de snelweg toen er een verdachte situatie ontstond. Eén persoon werd aangehouden. Laatste wijziging: 7 januari 2022, 12:56

Een politiebron vertelt het Algemeen Dagblad dat het erop leek alsof de auto met Van den Heuvel erin werd achtervolgd. Een andere politiebron vertelt tegen de nieuwssite dat de arrestant iemand met crimineel verleden is. Tijdens de politie-actie werd de A2 tussen Amsterdam en Utrecht afgesloten, wat tot een verkeersinfarct leidde.

Van den Heuvel bevestigt het incident op Instagram. “Wat een rustige werkdag leek te worden, eindigde vandaag abrupt in een onoverzichtelijke, mogelijk verdachte situatie, waarop door mijn politiebeveiligers van de DKDB gelukkig professioneel en adequaat is gereageerd. Hun scherpte en alertheid waardeer ik zeer.”

In een reactie noemt NVJ-voorzitter Thomas Bruning het incident “diep triest”. “We gaan naar Italiaanse toestanden toe, waarin mensen die werken in de rechtspleging of de journalistiek moeten worden beveiligd. Dat is een verdrietige constatering.” Meer bij De Telegraaf.

Bekijk meer van

John van den Heuvel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.