de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— maandag 19 november 2018, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Politie heeft hoofdverdachten moord Maltese journalist op het oog

Een gedenkplaats voor Caruana Galizia in Valetta, Malta

De politie van Malta zou minstens twee verdachten op het oog hebben die de moord op de Maltese onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia (53) zouden hebben beraamd. Dat meldt de Maltese krant Times of Malta.

Hooggeplaatste politiemedewerkers hebben tegen de krant gezegd dat het onderzoek in een “vergevorderd stadium” is. De familie van de journaliste laat weten niet formeel op de hoogte te zijn gebracht dat de mogelijke hoofdverdachten zijn geïdentificeerd. Eind 2017 zijn er ook al diverse verdachten aangehouden.

De minister van Binnenlandse Zaken, Michael Farrugia, heeft bevestigd dat er verdachten geïdentificeerd zijn. Er zou een directe link zijn tussen de verdachten en de moord op de journaliste, maar hij gaf verder geen details.

Caruana Galizia kwam in 2017 om het leven bij een aanslag met een autobom. Zij deed onderzoek naar de corruptie op Malta. Ze beschuldigden enkele hooggeplaatste politici. Diverse persvrijheidsorganisaties en een onderzoekscommissie van de Raad van Europa doen onderzoek naar de moord. Meer bij Times of Malta / Reuters

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.