website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Politie heeft hoofdverdachten moord Maltese journalist op het oog

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op maandag 19 november 2018, 09:05

Een gedenkplaats voor Caruana Galizia in Valetta, Malta

Een gedenkplaats voor Caruana Galizia in Valetta, Malta

Nieuws De politie van Malta zou minstens twee verdachten op het oog hebben die de moord op de Maltese onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia (53) zouden hebben beraamd. Dat meldt de Maltese krant Times of Malta.

Hooggeplaatste politiemedewerkers hebben tegen de krant gezegd dat het onderzoek in een “vergevorderd stadium” is. De familie van de journaliste laat weten niet formeel op de hoogte te zijn gebracht dat de mogelijke hoofdverdachten zijn geïdentificeerd. Eind 2017 zijn er ook al diverse verdachten aangehouden.

De minister van Binnenlandse Zaken, Michael Farrugia, heeft bevestigd dat er verdachten geïdentificeerd zijn. Er zou een directe link zijn tussen de verdachten en de moord op de journaliste, maar hij gaf verder geen details.

Caruana Galizia kwam in 2017 om het leven bij een aanslag met een autobom. Zij deed onderzoek naar de corruptie op Malta. Ze beschuldigden enkele hooggeplaatste politici. Diverse persvrijheidsorganisaties en een onderzoekscommissie van de Raad van Europa doen onderzoek naar de moord. Meer bij Times of Malta / Reuters

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.