— dinsdag 17 oktober 2017, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Daphne Caruana Galizia komt om door autobom

Daphne Caruana Galizia op een foto uit 2011.

De Maltese onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia is maandag omgekomen door een aanslag met een autobom. Dat maakte premier Joseph Muscat bekend in een persconferentie. Caruana (53) schreef jarenlang over corruptie in de politiek en de zakenwereld van Malta, in onder meer de Malta Independent en The Malta Sunday Times. Laatste wijziging: 13 september 2018, 09:45

Zo nam zij onder andere ook premier Muscat op de korrel. Ze werkte aan een onderzoek naar verdachte transacties tussen het bedrijf van de vrouw van de premier en een bank in Azerbeidzjan.

Over de berichtgeving door Caruana en de beschuldigingen van corruptie aan zijn adres, zei Muscat: “Het is bij iedereen bekend dat Caruana Galizia zeer felle kritiek op mij had, politiek en persoonlijk gezien. Maar een dergelijke daad kan niet worden gerechtvaardigd.”

Caruana was onderweg in Noord-Malta toen de bom in haar auto afging. Op camerabeelden is te zien hoe het voertuig in vlammen opgaat in een veld langs de weg.

Meer bij NRC.

Bekijk meer van

Daphne Caruana Galizia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.