training eu starters

— donderdag 4 oktober 2018, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Persvrijheidsorganisaties gaan onderzoek doen op Malta

December 2017: een gedenkplaats voor Caruana Galizia tegenover de rechtbank in Valletta, Malta | Domenic Aquilina / EPA

Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) zal deelnemen aan een speciale groep die op Malta onderzoek zal doen naar de moord op onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia. Op 17 oktober zal de groep, die uit meerdere internationale persvrijheids- en mensenrechtenorganisatie bestaat, hun bevindingen publiceren. Laatste wijziging: 16 oktober 2018, 15:11

Naast de CPJ nemen aan de fact-finding mission ook Reporters sans Frontières (RSF), het European Centre for Press and Media Freedom, het International Press Institute en PEN International mee.

De groep wil ook spreken met ambtenaren en politici, waaronder premier Joseph Muscat. Ook de Raad van Europa doet onderzoek naar de moord, maar vorige maand leidde dat tot een aanvaring met rapporteur Pieter Omtzigt. Malta vond dat Omtzigt partijdig was, vanwege uitspraken over belangenverstrengeling en een onevenwichtige machtsverdeling op het eiland.

De resultaten van de onderzoeksmissie en een commentaar over de persvrijheid op Malta worden gepubliceerd op 17 oktober, exact een jaar nadat een autobom de journaliste doodde.

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.