banner festival 23

— maandag 4 december 2017, 11:53 | 0 reacties, praat mee

Politie Malta pakt verdachten op voor bomaanslag op journalist

© The Malta Independent / ANP

Op Malta zijn acht mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de bomaanslag op onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia. Premier Muscat maakte bekend dat ze zijn gearresteerd bij een grote operatie van de politie, de veiligheidsdiensten en het leger. De actie is nog aan de gang. Laatste wijziging: 4 december 2017, 11:53

In een van de havens in Malta is nog een steeds een politieactie gaande. Enkele wegen zijn afgesloten en een patrouilleboot bewaakt de pier. Volgens de premier is de situatie onder controle en vinden er huiszoekingen plaats.

De 53-jarige journaliste, die op haar blog corruptiezaken behandelde en daar ook leden van de regering niet spaarde, kwam in oktober om het leven bij een bomaanslag op haar auto.

De Maltese regering loofde een beloning van een miljoen euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van betrokkenen bij de aanslag. De familie van Caruana Galizia liet eerder weten dat ze niet geïnteresseerd zijn in een veroordeling, “zolang de verantwoordelijken in de regering aanblijven”. Ze vroegen Muscat af te treden, omdat zij vinden dat hij de fundamentele vrijheidsrechten van hun moeder niet heeft beschermd.

Alle aangehouden personen komen uit Malta. De meesten hebben een crimineel verleden, aldus Muscat. Hij verschafte verder geen details over de betrokkenen. Meer bij de NOS / de Volkskrant / The Guardian

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.