— dinsdag 14 mei 2019, 09:49 | 0 reacties, praat mee

Financiële steun voor familie van vermoorde Maltese journalist

Daphne Caruana Galizia - © ANP

De familie van de vermoorde Maltese journalist Daphne Caruana Galizia krijgt 50.000 euro aan financiële steun van Free Press Unlimited en het European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF).

Free Press Unlimited draagt bij aan kosten van het team Maltese advocaten dat de familie bijstaat. De familie kampt met talloze rechtszaken die tegen haar waren aangespannen en die na haar dood nooit zijn afgeblazen. Een juridisch expert van ECPMF zal de voortgang van de rechtszaken monitoren.

Onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia kwam 1 oktober 2017 om het leven door een autobom. Zij schreef jaren over corruptie in de politiek en de zakenwereld van Malta.

In die tijd werden maar liefst 47 rechtszaken tegen haar werden opgestart, meldt Free Press Unlimited. Op dit moment lopen er nog 30 rechtszaken wegens ‘laster’. Omdat dit civiele zaken zijn kan de familie aansprakelijk worden gesteld voor schade als de rechtbank in het voordeel van de aanklagers oordeelt.

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.