— dinsdag 14 mei 2019, 11:45 | 0 reacties, praat mee

Peter R. de Vries staat op de dodenlijst van Ridouan T.

© Koen van Weel / ANP

Peter R. de Vries staat op de dodenlijst van Ridouan T., de meest gezochte crimineel van dit moment. Dat meldt de journalist op Twitter. Hij zou op de lijst staan vanwege kritische uitspraken over T.

De Vries zou begin april zijn gewaarschuwd door het Openbaar Ministerie dat hij op een dodenlijst staat. Vertegenwoordigers van het OM wilden met hem komen praten over persoonlijke beveiliging. De Vries weigerde dat gesprek zolang hem niet werd verteld van wie die dreiging komt. Daarop kreeg hij te horen dat het ging om de voortvluchtige Ridouan T., die verdacht wordt van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij liquidaties.

Volgens het OM zit Ridouan T. ook achter de aanslagen op het Telegraaf-gebouw en het gebouw waar de redacties van weekblad Panorama en Nieuwe Revu zetelen. Het OM heeft 100 duizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar T.’s aanhouding.

Omdat het OM verder geen enkele informatie wilde verschaffen, maakte De Vries de dreiging aan zij adres, tegen de wens van het OM, openbaar. “Je kunt niet iemands leven overhoop gooien en er dan helemaal niets over zeggen”, zegt De Vries. “Dat accepteer ik niet.” [...] “Dan kan ik toch ook niet beoordelen hoe mijn veiligheid het beste wordt gewaarborgd – waar ik op moet letten en welke afspraken ik wel en niet kan laten doorgaan?” Meer bij de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.