website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Peter R. de Vries staat op de dodenlijst van Ridouan T.

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op dinsdag 14 mei 2019, 11:45

© Koen van Weel / ANP

Nieuws Peter R. de Vries staat op de dodenlijst van Ridouan T., de meest gezochte crimineel van dit moment. Dat meldt de journalist op Twitter. Hij zou op de lijst staan vanwege kritische uitspraken over T.

De Vries zou begin april zijn gewaarschuwd door het Openbaar Ministerie dat hij op een dodenlijst staat. Vertegenwoordigers van het OM wilden met hem komen praten over persoonlijke beveiliging. De Vries weigerde dat gesprek zolang hem niet werd verteld van wie die dreiging komt. Daarop kreeg hij te horen dat het ging om de voortvluchtige Ridouan T., die verdacht wordt van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij liquidaties.

Volgens het OM zit Ridouan T. ook achter de aanslagen op het Telegraaf-gebouw en het gebouw waar de redacties van weekblad Panorama en Nieuwe Revu zetelen. Het OM heeft 100 duizend euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar T.’s aanhouding.

Omdat het OM verder geen enkele informatie wilde verschaffen, maakte De Vries de dreiging aan zij adres, tegen de wens van het OM, openbaar. “Je kunt niet iemands leven overhoop gooien en er dan helemaal niets over zeggen”, zegt De Vries. “Dat accepteer ik niet.” [...] “Dan kan ik toch ook niet beoordelen hoe mijn veiligheid het beste wordt gewaarborgd – waar ik op moet letten en welke afspraken ik wel en niet kan laten doorgaan?” Meer bij de Volkskrant

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.