word studentlid

— donderdag 3 maart 2022, 15:20 | 0 reacties, praat mee

OM: moordenaars Peter R. de Vries “volstrekt gewetenloos”, blijkt uit chats

OM: moordenaars Peter R. de Vries “volstrekt gewetenloos”, blijkt uit chats
© Robin Utrecht / ANP

Het Openbaar Ministerie stelt dat de moordenaars van Peter R. de Vries "volstrekt gewetenloos" te werk gingen. En de verdediging van de vermeende schutter Delano G. beklaagde zich opnieuw over het feit dat in het dossier iedereen anoniem is. De advocaat wil alle 88 getuigen zelf kunnen horen, meldt De Telegraaf.

De officier van justitie citeerde donderdag tijdens de derde inleidende zitting in de strafzaak tegen de twee verdachten, de Pool Kamil E. en Delano G. uit chats die zijn aangetroffen op een Google Pixel telefoon die in de Renault Kadjar lag waarmee de verdachten er na de aanslag op 6 juli vorig jaar vandoor gingen, meldt De Telegraaf

De officier zegt dat “Het gemak en de koelbloedigheid waarmee ze spreken over leven en dood”, een macaber beeld geeft. Zo stuurden ze na de moord een bericht aan de opdrachtgever: “Bro, die kogel ging dwars door zijn hoofd. Twee keer. Alles spoot. Kk mooi.”

Het Openbaar Ministerie streeft naar een inhoudelijke behandeling van de zaak op 7 en 15 juni, maar of dat wordt gehaald is de vraag. De advocaat van de vermeende schutter Delano G., Ronald van der Horst, wil alle anonieme getuigen zelf horen. Volgens hem is het voor de verdediging onmogelijk om zelf te kunnen beoordelen hoe betrouwbaar al die personen zijn, en wat hun motivatie is. Daardoor komt het recht op een eerlijk proces voor de verdachten in gevaar, zegt hij.

Saskia Belleman volgt de zaak voor De Telegraaf. Dat is vanmiddag hier nog te volgen.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.