— vrijdag 22 juni 2018, 15:25 | 0 reacties, praat mee

Pand uitgeverij Panorama beschoten met raketwerper door lid motorclub

© Olim Bajmat / ANP

UPDATE De man die vrijdagochtend is aangehouden voor het schieten met een raketwerper op een Amsterdams kantoorpand, is een 41-jarige man uit Woerden. Hij is lid van een motorclub uit zijn woonplaats.

De politie laat weten dat de man president is van Chapter Silencio van de motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad. Dat is een afdeling van de vereniging in Woerden. Hij is door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning. De verdachte zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

In het gebouw bij station Sloterdijk zit onder meer Pijper Media. Onder andere Panorama en Nieuwe Revu hebben hier hun redactie, melden diverse media.

Het Parool schrijft dat niet bekend is of de actie ook tegen een van deze media was gericht. In het pand aan de Teleportboulevard hebben meer bedrijven hun kantoor. Maar Panorama schrijft geregeld artikelen over georganiseerde misdaad.

“We nemen het serieus”, zegt hoofredacteur Peter van de Kraats tegen NU.nl. “We houden er rekening mee dat het voor ons bedoeld was. Maar we weten niet waar het vandaan komt.” Jonathan Ursem, hoofdredacteur van de Nieuwe Revu meldde eerder al dat de schade meevalt en de redacties weer aan het werk zijn. Van extra veiligheidsmaatregelen is nu geen sprake, meldt Van de Kraats.

De redactie van Panorama en de uitgeverij Pijper Media zeggen blij te zijn dat er een verdachte is aangehouden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.