website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Pand uitgeverij Panorama beschoten met raketwerper door lid motorclub

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in onderzoek op vrijdag 22 juni 2018, 15:25

© Olim Bajmat / ANP

Nieuws UPDATE De man die vrijdagochtend is aangehouden voor het schieten met een raketwerper op een Amsterdams kantoorpand, is een 41-jarige man uit Woerden. Hij is lid van een motorclub uit zijn woonplaats.

De politie laat weten dat de man president is van Chapter Silencio van de motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad. Dat is een afdeling van de vereniging in Woerden. Hij is door een arrestatieteam aangehouden in zijn woning. De verdachte zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

In het gebouw bij station Sloterdijk zit onder meer Pijper Media. Onder andere Panorama en Nieuwe Revu hebben hier hun redactie, melden diverse media.

Het Parool schrijft dat niet bekend is of de actie ook tegen een van deze media was gericht. In het pand aan de Teleportboulevard hebben meer bedrijven hun kantoor. Maar Panorama schrijft geregeld artikelen over georganiseerde misdaad.

“We nemen het serieus”, zegt hoofredacteur Peter van de Kraats tegen NU.nl. “We houden er rekening mee dat het voor ons bedoeld was. Maar we weten niet waar het vandaan komt.” Jonathan Ursem, hoofdredacteur van de Nieuwe Revu meldde eerder al dat de schade meevalt en de redacties weer aan het werk zijn. Van extra veiligheidsmaatregelen is nu geen sprake, meldt Van de Kraats.

De redactie van Panorama en de uitgeverij Pijper Media zeggen blij te zijn dat er een verdachte is aangehouden.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.