training eu starters

— maandag 6 december 2021, 15:03 | 0 reacties, praat mee

OM: verdachte zou Peter R. de Vries al langer hebben gevolgd

© Robin Utrecht / ANP

UPDATE Een van de verdachten van de moord op Peter R. de Vries zou de misdaadjournalist langer in de gaten hebben gehouden dan gedacht. Het Openbaar Ministerie zegt meer beelden te hebben gevonden van Kamil E., die een voorverkenning deed in de buurt van de studio van RTL Boulevard in Amsterdam. Laatste wijziging: 6 december 2021, 15:52

In de rechtbank in Amsterdam werd vandaag de tweede pro-formazitting gehouden over de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Verdachte Delano G. was niet aanwezig. Hij zou de schutter zijn geweest. De vermoedelijke chauffeur en verkenner Kamil E. volgde de zitting via een videoverbinding.

Het OM had al beelden waarop te zien zou zijn hoe E. in de week voor de moord toekeek hoe de misdaadverslaggever van de studio naar zijn auto liep. Inmiddels heeft de politie ook beelden gevonden van twee weken voor de moord, waaruit zou blijken dat Kamil E. in de buurt was toen De Vries naar de studio liep, meldt de NOS.

Het onderzoek naar de moord is afgerond, meldde het OM ok vandaag. Beide verdachten zijn afgelopen maand opnieuw verhoord door de recherche, maar beriepen zich op hun zwijgrecht.

Op 18 oktober stonden de twee verdachten voor het eerst voor de rechter. Toen werd er besloten dat de verdachten op verdenking van de moord op De Vries langer in de cel moesten blijven. Ook werd toen bekend dat er op het moordwapen dna van verdachte Delano G. was aangetroffen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.