— vrijdag 3 mei 2019, 14:35 | 0 reacties, praat mee

Twee verdachten van aanslag op Telegraaf weer vast

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Twee verdachten die waren vrijgelaten uit hun voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op het pand van De Telegraaf in juni 2018, zitten weer vast. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten, meldt NU.nl

Eerder besloot de rechter-commissaris dat één persoon onder voorwaarden kon worden vrijgelaten. De rechtbank van Amsterdam deed hetzelfde in het geval van een tweede verdachte. Het OM ging tegen deze beslissingen in hoger beroep.

Volgens het hof zijn de verdenkingen tegen de twee personen sterk genoeg om hen weer vast te zetten. Het aantal verdachten die nu vastzitten voor de aanslag op het gebouw van De Telegraaf in Amsterdam komt daarmee op zeven.

Op 26 juni vorig jaar reed een bestelauto door de glazen pui van het hoofdkantoor van De Telegraaf aan de Basisweg. De schade was aanzienlijk. Het OM vermoedt dat de voortvluchtige Ridouan Taghi achter de aanslag zit. Hij wordt verdacht van moorden en pogingen hiertoe.Meer bij NU.nl

Lees ook:
Zes verdachten Telegraaf-aanslag blijven vastzitten (15 april 2019)
Busje rijdt in op gevel Telegraaf (26 juni 2018)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.