— donderdag 28 juni 2018, 09:56 | 0 reacties, praat mee

Ook Zembla, Andere Tijden en Tegenlicht aangepakt bij bezuinigingen publieke omroep

Presentator Hans Goedkoop van Andere Tijden - © Robert Vos

UPDATE Er komt steeds meer naar buiten over de bezuinigingsplannen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Nadat eerder al bekend werd dat Brandpunt+ moet stoppen, lijken er ook flinke klappen te worden uitgedeeld aan het journalistieke NTR- en VPRO-programma Andere Tijden en het VPRO-programma Tegenlicht. En ook Zembla van BNNVARA blijft niet buiten schot.

Andere Tijden-presentator Hans Goedkoop meldt dat de NPO het geschiedenisprogramma wil halveren van 35 naar 17 uitzendingen. “Dan weet je het wel, het begin van het einde”, aldus Goedkoop. En ook Tegenlicht ontkomt niet aan de bezuinigingen.

Bij Zembla verdwijnen per januari 4 van de 26 zelfgemaakte uitzendingen en er gaat er een streep door de 10 tot 11 aangekochte buitenlandse afleveringen, vertelt Ton van der Ham van Zembla. Wat dat voor impact op de redactie gaat hebben, is nog onduidelijk.

De publieke omroep moet volgend jaar bezuinigen en is op dit moment in gesprek met alle omroepen over de uitwerking van de plannen. De plannen zorgen voor veel ophef. De NVJ wil op korte termijn overleg met de NPO-top over de aangekondigde ingrepen. De chaos lijkt compleet nu minister Arie Slob (Media) heeft aangegeven het bezuinigingsplan van de NPO niet te accepteren.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.