— woensdag 24 november 2021, 13:25 | 0 reacties, praat mee

Ongehoord Nederland mag vanaf voorjaar middagprogramma maken

© ANP / Robin Utrecht

Omroep Ongehoord Nederland (ON!) mag vanaf aankomend voorjaar twee dagen per week een middagprogramma maken voor NPO1. Dat bevestigt vertrekkend NPO-voorzitter Shula Rijxman woensdag in een interview met Trouw.

De afgelopen maanden waren ON! en de NPO verstrikt in moeizame onderhandelingen over het betreffende programma en het gewenste tijdslot. Volgens NPO-directeur Frans Klein was dat omdat de beraamde kosten voor het programma dat ON! voor ogen had te hoog waren. ON! dreigde eerder met juridische stappen tegen de NPO, omdat de omroep het gevoel kreeg dat zijn programma’s werden tegengewerkt.

Rijxman geeft in Trouw toe dat de onderhandelingen met ON! moeizaam verliepen. “Ongehoord is vrij om plannen in te dienen die passen binnen de programmering van de NPO-zenders. Als ON! wil argumenteren dat ze worden geboycot door de NPO, dan is dat maar zo. Stel je voor dat ik morgen een nieuwe omroep begin en ik zeg: ‘Het achtuurjournaal moet weg, ik wil daar zitten’. Ja, dat word ik ook vast geboycot, als je het zo wil noemen. Wij verdelen de zendtijd en die is schaars, want er zijn veel ideeën.”

Rijxman benadrukt dat ON! zich, net als andere omroepen, bij zijn uitzendingen moet houden aan de journalistieke codes. Hoe het middagprogramma van de omroep eruit gaat zien is nog niet bekend.

Bekijk meer van

Ongehoord Nederland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.