banner festival 23

— woensdag 4 december 2019, 10:32 | 2 reacties, praat mee

Ongehoord Nederland-oprichter Haye Van der Heyden stapt op na Holocaust-opmerking

Schrijver en programmamaker Haye van der Heyden | Mischa Schoemaker / MMP

Regisseur Haye van der Heyden, een van de oprichters van Ongehoord Nederland, vertrekt bij de omroep. Zijn opmerking in het radioprogramma de Perstribune dat zelfs ontkenners van de Holocaust een platform verdienen, is volgens ON-oprichter en voorzitter Arnold Karskens niet compatibel met de standpunten van de nieuwe omroep. Laatste wijziging: 4 december 2019, 10:35

Karskens zegt in het AD: “Haye heeft een filosofische discussie rond zijn eigen standpunt en dat van de omroep door elkaar gehaald.” Het vertrek van Van der Heyden is geen breuk: de regisseur zal voor ON programma’s maken.

Volgens Van der Heyden ging het hem enkel een lans te breken voor een volledige vrijheid van meningsuiting.

Op Facebook schrijft Van der Heyden dat hij zich liever wil bezighouden met het produceren van content voor de omroep dan tijd te verdoen aan de gevolgen van het Perstribune-interview waarin hij de gewraakte uitspraak deed:

“De gevolgen in de media van het in mijn ogen prima verlopen interview bij de Perstribune van afgelopen zondag waren dusdanig heftig en bloederig dat ik echt geen behoefte heb aan meer. Elke nuance werd ogenblikkelijk in rancune gesmoord. Zonde van mijn tijd.”

In het AD zegt Karksens dat het afscheid van Van der Heyden een statement aan de leden is. “We willen duidelijk maken wat onze kaders zijn.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

S. van Mierlo, 4 december 2019, 18:24

Er is een verschil tussen het uiten van een mening en het ontkennen van feiten.

jakomijnykersten@artlover.com, 3 maart 2020, 11:29

Daar sluit ik me bij aan S. van Mierlo. De persoonlijke razernij die onmiddellijk ontstond versus de persóón H. van der Heyden vind ik eerlijk gezegd zorgwekkender dan de gemaakte opmerking/zijn mening.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.