training eu starters

— donderdag 14 april 2022, 12:09 | 0 reacties, praat mee

NOS en regionale omroepen gaan nog nauwer samenwerken

Bezoekers aan de NOS-website kunnen regio-inhoud laten inlopen. De NOS en regionale omroepen gaan nu ook vaker sámen nieuws maken | NOS

De NOS en de regionale omroepen gaan in de toekomst nog nauwer samenwerken. Momenteel bestaat de samenwerking vooral uit het uitwisselen van nieuwsonderwerpen die al gemaakt zijn, maar het is de bedoeling dat ook de samenwerking aan het begin van het journalistieke proces wordt geïntensiveerd. Laatste wijziging: 14 april 2022, 12:15

Sinds april 2021 zijn de NOS en regionale omroepen structureel meer informatie gaan uitwisselen. In 2020 werd landelijk nieuws van de NOS via regionale sites getoond en vice versa.

Daarbij gaat het vooral om het samen nieuwsgaren, plannen en produceren. Ook zetten ze meer in op gezamenlijke onderzoeksjournalistiek, laten de NOS en de dertien regionale omroepen weten. Daarnaast komt er een structurele uitwisseling van personeel waarbij regionale (eind)redacteuren bij de NOS worden geplaatst en andersom. Ook komt er een gezamenlijke ‘academy’, waarin de NOS kennis en ervaring deelt met de regionale collega’s.

Begin dit jaar werd de zendtijd voor de regio in het NOS Journaal al uitgebreid.

In een verklaring stellen de initiatiefnemers dat de onafhankelijke, pluriforme nieuwsvoorziening steeds meer onder druk staat. Daarbij wijzen zij op de groeiende invloed van grote technologiebedrijven als Google, Apple en Meta. “Een sterke publieke mediasector naast de grote (buitenlandse) private uitgevers is noodzakelijk om een divers medialandschap in stand te houden”, schrijven zij in de verklaring.

De NOS en de regionale omroepen werken al tientallen jaren samen. Er zitten nu al regionale blokken in de NOS Journaals en ook verschijnen er regelmatig artikelen van regionale omroepen op de app en site van de NOS. Omgekeerd komen er ook artikelen van de NOS op de kanalen van de regionale omroepen.

Bekijk meer van

regionale journalistiek NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.