— dinsdag 29 september 2015, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Gelderse kranten vinden mediafonds niet nodig

Lex van Lieshout / ANP

Hoofdredacteuren van regionale dagbladen in Gelderland zien een provinciaal mediafonds niet zitten. Ze zeggen voldoende financiële middelen te hebben om de lokale en regionale politiek kritisch te volgen. Recent meldde de SP in de Gelderse Staten een fonds voor regionale journalistiek op te willen zetten omdat de lokale en regionale journalistiek door bezuinigingen onder druk staat.

Peter Jansen, waarnemend hoofdredacteur van de Gelderlander, gaf toen al aan het ‘een sympathieke suggestie’ te vinden, maar gaf de voorkeur voor een andere mogelijkheid, namelijk dat gemeenten en provincies meer adverteren.

Martha Riemsma van de Twentsche Courant Tubantia en hoofdredacteur Allard Besse van de Stentor vullen nu aan dat de financiële ondersteuning door de overheid minder noodzakelijk is geworden door de overname door uitgever De Persgroep. “Die investeert ontzettend veel in kranten en journalistiek”, aldus Besse. Meer bij De Gelderlander

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.