— woensdag 28 april 2021, 14:43 | 0 reacties, praat mee

Samenwerking tussen NOS en omroepen start maandag

© ANP / Piet den Blanken

De eerder aangekondigde samenwerking tussen de NOS en diverse regionale en lokale omroepen gaat maandag van start. Als onderdeel van die samenwerking worden het komende jaar zestig journalisten een jaar lang bij de omroepen gestationeerd. De NOS treedt op als werkgever voor de journalisten. Laatste wijziging: 28 april 2021, 14:44

Dat meldt de NOS in een persbericht. De eerste groep bestaat uit veertig journalisten. Zij gaan maandag aan de slag bij diverse lokale en regionale omroepen. De overige twintig journalisten starten op 1 juni. De samenwerking is een uitwerking van plannen die (inmiddels demissionair) mediaminister Arie Slob eerder uiteen zette in zijn ‘Visiebrief’. Slob stelde 4,5 miljoen euro beschikbaar voor het project.

Het bundelen van journalistieke kracht en kennis moet zorgen voor een verrijking en verbetering van de kwaliteit van de lokale berichtgeving. De gedachte is dat nieuws en achtergronden ‘uit de haarvaten van de maatschappij’ ook relevant kunnen zijn voor een regionaal en landelijk bereik. De extra journalisten dragen bij aan een professioneel redactioneel netwerk dat kwalitatieve content oplevert, beschikbaar voor alle lagen en platformen: lokaal, regionaal en nationaal.

Bekijk meer van

NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.