— dinsdag 22 februari 2022, 11:20 | 0 reacties, praat mee

Niet alle melders in The Voice-zaak in gesprek met advocaten ITV

© Robin Utrecht / ANP

Het advocatenkantoor dat onderzoek doet naar het seksueel grensoverschrijdende gedrag achter de schermen van The Voice of Holland is op zoek naar mensen die in de eerste dagen wel een melding hebben gedaan, maar vervolgens niet meer hebben gereageerd op vragen. Dat laat producent ITV Studios weten, dat het kantoor heeft ingeschakeld om een extern onderzoek te doen. Laatste wijziging: 22 februari 2022, 11:21

“Van Doorne heeft al veel mensen geïnterviewd en bouwt een gedetailleerd beeld op van de cultuur rond The Voice en wat er is gebeurd. Wij blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag, wordt geïdentificeerd. Wij willen mensen aanmoedigen zich te melden met alle informatie die u mogelijk heeft. Gaat u er alstublieft niet vanuit dat wat u te melden heeft niet belangrijk is, of dat Van Doorne alles al weet. In het bijzonder wil Van Doorne heel graag horen van een aantal mensen die in de eerste dagen van het externe onderzoek contact met hen heeft opgenomen, maar dat niet heeft gereageerd op vervolgberichten van Van Doorne,” zo is te lezen in de verklaring.

Volgens advocaat Sébas Diekstra, die meerdere slachtoffers vertegenwoordigt, lijkt de beerput rondom The Voice of Holland “echt nog maar op een kiertje te staan”. “Wij hebben direct en indirect contact gehad met een groot aantal betrokkenen die nog aarzelen of zij hun nare ervaringen ergens willen delen. Met hen wordt het gesprek hierover aangegaan.”

Half januari maakte het programma BOOS bekend dat er bij talentenjacht The Voice of Holland sprake was van seksueel grensoverschrijdend gedrag van coach Ali B, bandleider Jeroen Rietbergen, oud-coach Marco Borsato en een niet nader genoemde regisseur. Naar aanleiding van de tientallen meldingen werd het programma stopgezet, net als de RTL-programma’s The Voice Kids en The Voice Senior. Begin deze maand liet de politie weten dat er vijf aangiftes van strafbare zedenfeiten tegen personen liggen die betrokken waren bij de talentenjacht.

De politie gaf ook aan dat slachtoffers van ongewenst seksueel gedrag bij The Voice en getuigen daarvan zich bij hen te melden en eventueel aangifte te doen. Zij moeten dit volgens de politie niet doen bij het advocatenkantoor dat onderzoek doet namens producent ITV. Gesprekken met anderen dan de politie kunnen negatieve effecten hebben op de betrouwbaarheid van verklaringen die bij de politie worden afgelegd. Dat kan schadelijk zijn voor een eventueel strafrechtelijk onderzoek, zegt het Openbaar Ministerie.

Bekijk meer van

The Voice of Holland ITV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.