— vrijdag 21 januari 2022, 08:59 | 0 reacties, praat mee

RTL vraagt OM onderzoek te doen naar The Voice

© ANP / Jeroen Jumelet

RTL Nederland heeft het Openbaar Ministerie (OM) gevraagd actief onderzoek te doen naar de misstanden bij The Voice of Holland. Daarnaast heeft de zender alle afleveringen van het programma offline gehaald. Laatste wijziging: 21 januari 2022, 09:29

Dat meldt RTL-ceo Sven Sauvé donderdag in een verklaring. “Niet alleen moet de onderste steen boven komen, maar ook moeten alle betrokken partijen actief in kaart brengen welke concrete maatregelen kunnen worden genomen om toekomstige misstanden te voorkomen.”

In zijn verklaring stelt Sauvé dat RTL ook ITV, de producent van The Voice of Holland, opdracht heeft gegeven een extern onderzoek uit te laten voeren. “RTL heeft er bij ITV op aangedrongen dat dat onderzoek met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en onafhankelijkheid wordt uitgevoerd.”

De politie en het OM roepen slachtoffers van ongewenst seksueel gedrag bij The Voice en getuigen daarvan zich bij hen te melden en eventueel aangifte te doen. Zij moeten dit volgens de politie niet doen bij het advocatenkantoor dat onderzoek doet namens producent ITV.

Gesprekken met anderen dan de politie kunnen negatieve effecten hebben op de betrouwbaarheid van verklaringen die bij de politie worden afgelegd. Dat kan schadelijk zijn voor een eventueel strafrechtelijk onderzoek, zegt het Openbaar Ministerie.Meer bij NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.