— maandag 7 februari 2022, 13:19 | 0 reacties, praat mee

Politie: vijf aangiften in onderzoek rondom The Voice

ANP

De politie heeft momenteel vijf aangiften van mogelijk strafbare zedenfeiten in onderzoek rondom The Voice of Holland. Verder zijn er rond twintig meldingen van ongepast gedrag en mogelijk seksueel grensoverschrijdend binnengekomen van mensen die bij het televisieprogramma betrokken zijn. Laatste wijziging: 7 februari 2022, 13:22

In een korte verklaring zegt de politie uit privacyoverwegingen geen nadere details te kunnen geven. Meldingen leiden niet altijd tot een strafrechtelijk onderzoek. De politie meldt dat de onthullingen over The Voice tot veel telefoontjes hebben geleid waarin slachtoffers de durf hebben gevonden alsnog melding te maken van aanranding, verkrachting of seksueel misbruik, soms jaren terug.

“De meeste telefoontjes hebben niets te maken met dat programma”, aldus het bericht. De onthullingen leidden tot meldingen van grensoverschrijdend gedrag bij andere programma’s.

De politie en het Openbaar Ministerie roepen slachtoffers op melding te doen. Het proces rondom aangiften is complex en kost tijd, waarschuwt de politie: “We willen dit, zoals altijd, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid doen in het belang van de slachtoffers.”

Bekijk meer van

The Voice of Holland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.