basis naar compleet

— maandag 17 januari 2022, 12:08 | 0 reacties, praat mee

The Voice opgeschort vanwege grensoverschrijdend seksueel gedrag

© Levin en Paula

UPDATE RTL en producent ITV hebben besloten het programma 'The Voice of Holland' voorlopig niet uit te zenden. Aanstaande donderdag komt het BNNVARA-programma BOOS met een uitzending over seksueel overschrijdend gedrag bij de talentenjacht. RTL en productiemaatschappij ITV hebben een extern onafhankelijk onderzoek aangekondigd. De gevolgen voor het programma zijn nu al enorm. Laatste wijziging: 17 januari 2022, 14:28

In het persbericht meldt BNNVARA verder: “In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van BOOS verhalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen The Voice of Holland. Er volgde een oproep van BOOS-presentator Tim Hofman waarin hij vroeg of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentjachten die niet door de beugel kunnen. Er volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.”

Zo heeft bandleider Jeroen Rietbergen zijn betrokkenheid toegegeven middels een bekentenis en spijtbetuiging aan BNNVARA. Hij stapte zaterdag per direct op.

Linda de Mol, partner van Rietbergen, laat in een verklaring weten haar werkzaamheden de komende periode neer te leggen in de hoop alles een plek te kunnen geven. Ook geeft ze aan dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken.

Ook tegen coach Ali B. is aangifte gedaan. De rapper ontkent alle beschuldigingen. Hij zegt in een reactie nooit misbruik te hebben gemaakt van zijn positie en zich nooit seksueel grensoverschrijdend te hebben gedragen. Hij is is bereid om aan alle onderzoeken mee te werken.

Nadat zaterdag de aantijgingen opdoken van seksueel ongepast gedrag laat coach Anouk in een filmpje op Instagram weten op te stappen.  “Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen om het stil te houden en om de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet. Dan heb je echt een structureel probleem. Ik wil daar geen onderdeel van zijn.”

Ook sponsoren haken af. Sponsors Lidl en T-Mobile hebben aangekondigd de samenwerking met The Voice per direct te stoppen. Meer bij AD / Het Parool / RTL Nieuws / NOS / Adformatie / de Volkskrant / NRC

Jongeren die een probleem hebben en daar zelf geen oplossing voor vinden, kunnen zich opgeven voor het YouTube-programma BOOS. Die problemen lopen uiteen van ruzies met een huisbaas en oplichting via Marktplaats tot grote maatschappelijk thema’s. Villamedia had in 2016, het jaar dat hij net was gestart met het programma, een interview met hem over zijn drijfveren. Hij gaf aan een agenda te hebben namelijk: “opkomen voor de vrijheid van jonge mensen. De vrijheid van geest. Over alles kunnen praten.” Inmiddels zijn er al meer dan 250 afleveringen verschenen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.