— dinsdag 18 januari 2022, 09:14 | 0 reacties, praat mee

Ook RTL-programma’s The Voice Kids en Senior voorlopig van de buis

© Jeroen Jumelet / ANP

Nadat eerder The Voice of Holland werd stopgezet vanwege seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij de talentenjacht worden nu ook voorlopig de de RTL-programma's The Voice Kids en The Voice Senior stopgezet. Dat heeft RTL bekendgemaakt. Laatste wijziging: 18 januari 2022, 09:15

“Alle merken rond The Voice zijn opgeschort tot er meer duidelijkheid is”, zegt een woordvoerder van RTL tegen persbureau ANP.

Afgelopen weekend maakte RTL bekend dat de talentenjacht voorlopig van de televisie verdwijnt, vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van meerdere makers. Die beschuldigingen kwamen aan het licht door onderzoek van BOOS, een BNNVARA-programma op YouTube. De uitzending over de misstanden is donderdag om 16.00 uur te zien op hun YouTube-kanaal.

Inmiddels hebben twee voormalig deelneemsters van The Voice of Holland in RTL-talkshow Beau hun verhaal gedaan over het seksueel grensoverschrijdend gedrag dat bij de talentenjacht achter de schermen heeft plaatsgevonden.

ITV, de producent van The Voice of Holland, roept iedereen op zich te melden die slachtoffer is geworden of getuige was van ongepast gedrag rond The Voice of Holland. Dat kan anoniem. ITV belooft dat de informatie rechtstreeks naar de advocaten van bureau Van Doorne gaat, die onderzoek doen naar het wangedrag bij het tv-programma. De producent belooft dat ‘op vertrouwelijke basis’ melding kan worden gedaan via ‘een beveiligde webpagina’.

Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft slachtoffers van The Voice op het hart gedrukt om aangifte te doen. Pas als het Openbaar Ministerie op de hoogte is, kan het ministerie eventueel tot actie overgaan. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap laat weten dat er al een onderzoek loopt naar grensoverschrijdend gedrag in de cultuursector. Het onderzoek, dat is opgezet naar aanleiding van de misstanden op theater- en modescholen, is naar verwachting in het voorjaar klaar.

Verder zijn er opnieuw sponsoren van het programma afgehaakt. Na T-Mobile en Lidl stoppen ook Isla pastilles en Renault. Meer bij NU.nl / NOS.nl / NRC / RTL Nieuws / de Volkskrant

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.