— vrijdag 11 oktober 2019, 13:43 | 0 reacties, praat mee

New Skool Media: ‘Half november betalingen aan freelancers weer helemaal op orde’

© Foto: Pixabay

Ondanks eerdere beloftes tot verbetering van New Skool Media (NSM) krijgen freelancers nog steeds met regelmaat te laat betaald door de tijdschriftuitgever. Waar NSM in zijn voorwaarden belooft freelancers een maand na facturatie te betalen, blijven betalingen in een aantal gevallen nog altijd te lang liggen.

Dat blijkt uit een rondgang van Villamedia. De oorzaak van die te late betalingen zit hem in de manier waarop het bedrijf is gefinancierd, legde Chief Financial Officer Lars Duurinck in juli al uit.

Bij de oprichting van het bedrijf in 2014 is gekozen om korte bankleningen aan te gaan. Die zorgden voor een dusdanig hoge aflossingsdruk dat er te weinig ruimte over bleef voor andere betalingen.

Langer de tijd nodig
Duurinck beloofde destijds verbetering, iets wat freelancers zouden gaan merken zodra NSM het laatste deel van zijn lening aan de bank had afgelost. Dat was eind juli het geval, maar freelancers klagen dat betalingen nog steeds langer op zich laten wachten dan afgesproken.

“We werken er hard aan, maar het kost tijd om alles recht te trekken”, aldus Duurinck, die benadrukt dat hij de ontstane achterstanden vervelend vindt. “Het gaat ook al beter, maar er zijn inderdaad nog steeds facturen die te lang blijven liggen.”

Waar Duurinck eerder geen uitspraken wilde doen over het tijdspad waarbinnen freelancers sneller betaald zoude worden, durft hij dat inmiddels wel. Hij noemt half november als het moment waarop alle freelancers hun facturen weer binnen 30 dagen betaald moeten krijgen. “Dat mag je brengen als een harde datum.”

Bekijk meer van

New Skool Media Lars Duurinck

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.