— maandag 12 maart 2018, 11:37 | 0 reacties, praat mee

Minister weg na moord op Slowaakse onderzoeksjournalist

Robert Kalinak - © Laurent Dubrule / EPA

De Slowaakse minister van Binnenlandse Zaken en tevens vice-premier, Robert Kalinak, heeft zijn vertrek aangekondigd. Een van de coalitiepartijen had daarop aangedrongen na de moord op journalist Ján Kuciak en zijn verloofde. De regering van Robert Fico is onder druk komen te staan na de verontwaardiging over de moord.

Kuciak deed voor zijn dood onderzoek naar Italiaanse zakenlieden die mogelijk banden hadden met de maffia. De omgebrachte journalist heeft in het verleden ook geschreven over mogelijke belastingfraude door een vastgoedontwikkelaar die banden had met Kaliňák.

De minister ontkende buiten zijn boekje te zijn gegaan. Maar vorige week heeft een Slovaakse procureur een strafklacht ingediend tegen de minister omdat die de rechtsgang belemmerd zou hebben in een vermoedelijke corruptiezaak. Meer bij ANP via NU.nl / Het Laatste Nieuws / VRT

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.