banner anp

— dinsdag 15 september 2020, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Politie pakt rechters op in zaak rond vermoorde journalist in Slovakije

© Vladimir_Simicek / AFP

In Slowakije zijn drie rechters en twee vermoedelijke medeplichtigen opgepakt in de zaak rond de vermoorde journalist Ján Kuciak. Ze worden verdacht van corruptie. Tegen zes andere mensen is een strafrechtelijke procedure gestart.

Sinds de moord op de onderzoeksjournalist Kuciak en zijn verloofde in februari 2018 startte de Slovaakse politie een onderzoek naar corruptie bij justitie. De miljonair Marian Kocner, die beschuldigd werd opdrachtgever te zijn voor de moord maar begin deze maand werd vrijgesproken, zou systematisch rechters en aanklagers hebben omgekocht en gechanteerd om vrijspraken te kopen in zijn talrijke fraudeschandalen.

Volgens lokale media zijn onder meer het hoofd van de regionale rechtbank van Zilina, het hoofd van een districtsrechtbank en een gepensioneerde rechter opgepakt. In maart werden ook al dertien rechters opgepakt, onder wie de voormalige staatssecretaris voor Justitie, Monika Jankovska. Zij zou gerechtelijke procedures hebben gemanipuleerd in het voordeel van Kocner. Meer bij Het Nieuwsblad / Het Laatste nieuws

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.