— maandag 26 februari 2018, 12:04 | 0 reacties, praat mee

Slowaakse journalist vermoord

© Aktuality.sk

Een Slowaakse journalist is afgelopen weekend in zijn huis vermoord. Ook zijn verloofde werd omgebracht in hun huis in Veľká Mača, 65 kilometer ten oosten van de hoofdstad Bratislava. Beide zijn meerdere malen beschoten.

De 27-jarige Ján Kuciak was onderzoeksjournalist bij het Slowaakse Aktuality.sk. Zijn specialisatie was grootschalige belastingfraude. Zijn meest recente artikel ging over Slovaakse zakenman Marián Kočner, die controversiële banden heeft met verschillende politici, aldus de internationale persorganisatie Reporters Sans Frontieres (RSF).

Volgens de politie is het aannemelijk dat het stel is vermoord wegens het speurwerk van de journalist. Het is voor de vijfde keer in tien jaar tijd dat in een EU-land een journalist wordt gedood. Meer bij RSF

Bekijk meer van

Slowakije Ján Kuciak

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.