— dinsdag 29 maart 2022, 14:19 | 0 reacties, praat mee

Meer winst en hogere omzet voor DPG Media in 2021

© Dirk Waem / Belga

Net als Mediahuis heeft de Vlaamse uitgever DPG Media weer een erg goed jaar achter de rug, blijkt bij de presentatie van de jaarcijfers. DPG Media heeft in 2021 een omzet gerealiseerd van 1,898 miljard euro, zeven procent meer dan in coronajaar 2020, toen het ook al uitstekende cijfers liet zien. Laatste wijziging: 30 maart 2022, 09:40

DPG Media meldt verder een Ebitda-resultaat van 414 miljoen euro (339 mijoen euro in 2020) en een nettowinst van 228 miljoen euro (tegenover 178 miljoen euro vorig jaar).

Voor radio en televisie was 2021 een absoluut topjaar, zegt het bedrijf. De advertentiemarkten herstelden zich “meer dan volledig” na de terugval in coronajaar 2020. De Belgische mediagroep haalt meer dan de helft van zijn omzet in Nederland, 1,14 miljard euro. In België is dat 764 miljoen euro en in Denemarken 110 miljoen euro. 

“Een uitzonderlijk resultaat in een uitzonderlijke tijd”, aldus Erik Roddenhof, CEO van DPG Media, in een persbericht over het afgelopen jaar. “De belangrijke investeringen van de voorbije jaren in de digitale transformatie van onze media renderen nu volop. Daarnaast heeft het krachtige herstel van de advertentiemarkten voor radio en televisie een belangrijke bijdrage geleverd aan de resultaten van onze onderneming. In alle activiteiten werd groei gerealiseerd, wat geleid heeft tot een uitzonderlijk groepsresultaat. Het geeft ons vertrouwen in de toekomst, ook al weten we dat we voor grote uitdagingen staan.”

De resultaten van afgelopen jaren tonen volgens de topman aan dat de gekozen strategie werkt. “We blijven ook komend jaar de huidige koers met volle overtuiging vasthouden en hebben veel vertrouwen in onze mensen.” Roddenhof waarschuwt wel dat snel stijgende grondstof- en energieprijzen, hoge inflatie en een enorme schaarste aan personeel druk zullen zetten op de kosten en het resultaat van DPG Media in 2022.

 

Bekijk meer van

Erik Roddenhof DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.