Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 6 december 2023, 14:26 | 0 reacties, praat mee

DPG Media voert eindbod van werkgevers in één keer door

Het hoofdkantoor van DPG Media in Antwerpen. - © Peter Hilz/ANP

Met de stukgelopen onderhandelingen voor een nieuw cao voor het uitgeefbedrijf doet DPG Media een opvallende stap. De uitgever voert het eindbod van de werkgevers in één keer door, waardoor medewerkers er per 1-1 gemiddeld 9,4 procent op vooruit gaan. Laatste wijziging: 7 december 2023, 12:25

De uitgever neemt deze beslissing omdat, na het mislukken van eerdere onderhandelingen, de kans op een nieuw cao-akkoord nog ver weg is en tegelijkertijd het einde van het jaar snel nadert. ‘We kunnen niet langer wachten met het bieden van helderheid over de salarissen voor volgend jaar’, schrijft CEO Erik Roddenhof in een e-mail aan medewerkers.

Per 1 januari worden alle stappen die zijn voorgesteld in de onderhandelingen in één keer doorgevoerd, aldus Roddenhof. Gemiddeld gaan medewerkers er daarmee 9,4% op vooruit. Dit zal plaatsvinden in ‘de voorgestelde gedifferentieerde wijze’ - wat betekent dat mensen met een lager inkomen relatief er meer op vooruitgaan dan mensen met een hoger inkomen.

Omdat DPG Media de werkcode voor freelancers heeft ondertekend, zal deze loonsverhoging ook in freelancetarieven terug te zien zijn. In de komende week ontvangen medewerkers van DPG een e-mail waarin wordt voorgerekend hoeveel zij er maandelijks op vooruit gaan.

Samen met de eenmalige vergoeding die medewerkers van DPG in oktober 2023 ontvingen komt de uitgever daarmee volgens eigen zeggen tegemoet aan de eisen van de werknemers. Maar er is nog een hoop onduidelijk over de maatregel. Bijvoorbeeld of deze voor een jaar of tot en met 2025 moet gelden.

‘Ik stuur jullie dit bericht in de hoop dat deze tegemoetkoming van DPG Media rust zal brengen op onze redacties en tot een constructieve dialoog zal leiden aan de cao-tafel’, schrijft Roddenhof tot slot.

Voor zover bekend hebben de overige uitgevers nog niet gereageerd op de actie van DPG Media. Het is niet bekend of zij ook overstag gaan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.