banner festival 23

— dinsdag 2 augustus 2022, 07:52 | 0 reacties, praat mee

Mannen die aanslag pleegden op journalist Willem Groeneveld willen in hoger beroep

Rechtbanktekening van Tjeerd P. en Jaimy W., die 5 jaar cel en tbs kregen opgelegd voor hun aanslag op de woning van journalist Willem Groeneveld van de Groninger nieuwssite Sikkom - © Nicole van den Hout

De twee mannen die in 2021 een molotovcocktail naar binnen gooiden bij de woning van journalist Willem Groeneveld, gaan in hoger beroep tegen hun straf. Laatste wijziging: 2 augustus 2022, 09:34

Dat meldt RTV Noord. Volgens de advocaat van een van de twee mannen is de straf te hoog, omdat er geen sprake zou zijn van voorbedachte rade. Daarvoor zat er, aldus de advocaat, een te korte tijd tussen het plannen van de actie en het gooien van de molotovcocktails.

De rechtbank bevond de twee mannen, de 32-jarige Tjeerd P. en de 33-jarige Jaimy W. werden, op 18 juli schuldig aan poging tot moord. Het tweetal werd daarop veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs.

P. en W. behoorden tot een groep complotdenkers rond corona. Ze kenden elkaar van demonstraties. Groeneveld, die werkzaam is bij Sikkom, schreef kritisch over coronacomplotdenkers.

Bekijk meer van

Willem Groeneveld Sikkom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.