e learning nvj

— vrijdag 18 juni 2021, 09:02 | 0 reacties, praat mee

NDC mediagroep en Sikkom doen aangifte tegen vastgoedbedrijf vanwege intimidatie

© Pixabay

Sikkom-journalist Willem Groeneveld en uitgeverij NDC mediagroep doen aangifte tegen Havos Vastgoed en zijn eigenaar Han Vos vanwege intimidatie en het delen van persoonsgegevens. Aanleiding van de aangifte is een voorval dat donderdagochtend plaatsvond.

Medewerkers van Havos Vastgoed zetten die dag om 5.15 uur zo’n twintig fietsen voor het huis van Groeneveld. De fietsen stonden eerder geparkeerd voor een Groningse studentenwoning en werden door Havos verwijderd omdat ze in de weg zouden staan. Havos-eigenaar Han Vos gaf vervolgens aan dat de fietsen konden worden opgehaald bij Groeneveld.

Dat melden diverse media, waaronder Dagblad van het Noorden. Het plaatsen van de fietsen is volgens Groeneveld en NDC mediagroep een gevolg van een artikel dat Sikkom woensdag publiceerde. Daarin zet de nieuwssite uiteen hoe Havos Vastgoed de fietsen voor de studentenflat weghaalde.

Toen Groeneveld contact opnam met Vos, dreigde die laatste het privéadres van de journalist te delen. Het vastgoedbedrijf deelde die persoonlijke gegevens vervolgens op sociale media. Volgens Groeneveld gaat Vos niet voor het eerst in de fout: de eigenaar van het vastgoedbedrijf deelde eerder ook al privégegevens van de journalist. Vos kwam eerder ook al in het nieuws toen hij zijn hond losliet op journalist Jens Olde Kalter. Meer bij Sikkom

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.