— vrijdag 15 september 2017, 12:03 | 0 reacties, praat mee

Loterijverlies-oprichter eist beroepsverbod Telegraaf-journalist

ANP / Bas Czerwinski

Ferdy Roet, oprichter van Stichting Loterijverlies en Loterijverlies BV, heeft donderdag bij de rechtbank in Amsterdam een beroepsverbod geëist tegen Telegraaf-journalist Bart Mos. Roet vindt dat De Telegraaf teveel negatieve aandacht besteedt aan hem en de door hem opgerichte organisaties. Die maken zich hard maken voor Staatsloterij-deelnemers die van mening zijn dat ze tussen 2000 en 2007 gedupeerd zijn door de loterij, omdat die in deze periode ook onverkochte loten meenam in zijn trekkingen.

Roet probeert Mos al langer via rechtszaken tegen te houden. In februari beschuldigde hij de journalist nog van het voeren van een hetze. Ook verspreidde Roet eerder dit jaar het telefoonnummer van Mos onder leden van zijn stichting, en vroeg hen druk uit te oefenen op de journalist.

Naast een beroepsverbod voor Mos eiste Roet ook een beroepsverbod voor diens hoofdredacteur Paul Jansen. Hij wil dat ze beiden zes maanden niet mogen werken. Uitgever TMG werd ook gedaagd. Roet wil dat artikelen over hem gerectificeerd worden. “Ik vind het een absurde vordering”, reageert advocaat Bas Le Poole desgevraagd aan Villamedia. Hij stond Mos en Jansen donderdag bij. “Het is ook een totale minachting van de vrijheid van meningsuiting. Het is juist de taak van de pers om kritisch te volgen op welke wijze dit soort claim-organisaties de inleggelden van de deelnemers gebruiken.” Uitspraak van de zaak volgt op 1 november.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.