onderzoek covid en journalistiek

— zaterdag 26 september 2015, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf: nieuwe vorm, mensen weg

Maandag verschijnt De Telegraaf in een nieuwe vorm. Het is tevens de 40.000ste krant. Het is ook het moment dat de eerste personele wijzigingen op de redactie worden doorgevoerd. Adjunct-hoofdredacteur Jan-Kees Emmer is vrijdag opgestapt en ook adjunct Stella Ruisch gaat weg. Adjunct Babette Wieringe krijgt een andere functie.

In de nieuwe krant ontbreekt maandag tevens columnist Bert Dijkstra. Die had vrijdag zijn laatste bijdrage. ‘Omdat mijn column niet past in de visie van de nieuwe hoofdredacteur’, meldt hij via Twitter.

In de nieuwe vorm maakt De Telegraaf minder gebruik van chocoladeletters.  ‘De openingskop is niet meer standaard in schreeuwerige hoofdletters. Die bewaren we voor als het echt moet’, aldus hoofdredacteur Paul Jansen.

En de inhoud verandert: ‘De grimmige ondertoon is passé’.

Jansen werkt nog aan een verdere reorganisatie van de redactie. Daarvoor zijn inmiddels werkgroepen ingesteld die bekijken hoe met minder mensen hetzelfde werk kan worden gedaan. Voor 1 november moet duidelijk worden wat de gevolgen zijn. Jansen zou tussen de 40 en 70 redacteuren willen ontslaan en daarvoor een kleiner aantal nieuwe, jonge mensen aannemen.

Meer bij Nu.nl en De Telegraaf

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.