— zaterdag 26 september 2015, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf: nieuwe vorm, mensen weg

Maandag verschijnt De Telegraaf in een nieuwe vorm. Het is tevens de 40.000ste krant. Het is ook het moment dat de eerste personele wijzigingen op de redactie worden doorgevoerd. Adjunct-hoofdredacteur Jan-Kees Emmer is vrijdag opgestapt en ook adjunct Stella Ruisch gaat weg. Adjunct Babette Wieringe krijgt een andere functie. Laatste wijziging: 26 september 2015, 10:26

In de nieuwe krant ontbreekt maandag tevens columnist Bert Dijkstra. Die had vrijdag zijn laatste bijdrage. ‘Omdat mijn column niet past in de visie van de nieuwe hoofdredacteur’, meldt hij via Twitter.

In de nieuwe vorm maakt De Telegraaf minder gebruik van chocoladeletters.  ‘De openingskop is niet meer standaard in schreeuwerige hoofdletters. Die bewaren we voor als het echt moet’, aldus hoofdredacteur Paul Jansen.

En de inhoud verandert: ‘De grimmige ondertoon is passé’.

Jansen werkt nog aan een verdere reorganisatie van de redactie. Daarvoor zijn inmiddels werkgroepen ingesteld die bekijken hoe met minder mensen hetzelfde werk kan worden gedaan. Voor 1 november moet duidelijk worden wat de gevolgen zijn. Jansen zou tussen de 40 en 70 redacteuren willen ontslaan en daarvoor een kleiner aantal nieuwe, jonge mensen aannemen.

Meer bij Nu.nl en De Telegraaf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.