word actief nvj klein

— vrijdag 31 juli 2015, 11:50 | 0 reacties, praat mee

Paul Jansen nieuwe hoofdredacteur De Telegraaf

Koen van Weel / ANP

UPDATE Paul Jansen is door Telegraaf Media Groep (TMG) benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van dagblad De Telegraaf. Jansen, die sinds 2008 politiek commentator is bij de krant, was tussen 2006 en 2013 eveneens chef van de parlementaire redactie. Sinds Jansen in 1996 bij de krant in dienst kwam, werkte hij op diverse deelredacties en was hij correspondent in Indonesië. Laatste wijziging: 14 augustus 2015, 11:17

In een interview met BNR laat Paul Jansen weten de uitdaging graag aan te gaan. Hij noemt het een eer om de functie van hoofdredacteur vanaf 1 september te bekleden. Wel verwacht hij dat het een zware opgave en een flinke klus wordt.

Jansen gaat de komende weken goed om zich heen kijken zodat hij 1 september met goede plannen kan komen. In ieder geval wil Jansen ervoor zorgen dat De Telegraaf op internet gaat versnellen.

De kandidatuur van Jansen was twee weken terug al uitgelekt. Zijn enige tegenkandidaat, misdaadverslaggever John van den Heuvel, trok rond die tijd zijn kandidatuur in.

TMG spreekt van een unanieme keuze voor Jansen, gemaakt door een selectiecommissie die bestond uit een afvaardiging van de directie van TMG Landelijke Media en de hoofdredactie. De redactieraad steunt Jansens benoeming ‘geheel’. “Hiermee heeft De Telegraaf een krachtige, gedragen hoofdredacteur uit de eigen gelederen”, aldus TMG-topman Geert-Jan van der Snoek.

Jansen zal direct enkele ingrijpende beslissingen moeten doorvoeren, waaronder het geplande ontslag van tientallen redactieleden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.