— vrijdag 7 april 2017, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Telegraaf wint kort geding om verspreiding telefoonnummer redacteur

Flickr CC BY-SA 2.0 / ssalonso

Ferdy Roet, oprichter van stichting Loterijverlies, had niet het telefoonnummer van Telegraaf-verslaggever Bart Mos mogen verspreiden onder zijn leden. Dat heeft de kortgedingrechter donderdag bepaald. Roet verspreidde het nummer van Mos omdat hij niet blij was met kritische berichtgeving van de journalist. De oprichter van stichting Loterijverlies wilde dat de leden van zijn stichting druk gingen uitoefenen op Mos.

Dat meldt De Telegraaf op zijn website. Als gevolg van de oproep van Roet, die middels nieuwsbrief werd verspreid onder 194.000 leden van zijn stichting, ontving Mos talloze telefoontjes, voicemails en sms’jes met een dreigende lading.

De nieuwsbrief waarin Roet zijn oproep doet moet van de website worden verwijderd. Daarnaast moet Roet zijn leden een nieuwe brief sturen waarin hij meldt dat zijn oproep onrechtmatig was.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.