word actief nvj klein

— woensdag 1 februari 2017, 17:15 | 0 reacties, praat mee

Loterijverlies-oprichter daagt Telegraaf-verslaggever om laster

ANP / Bas Czerwinski

Telegraaf-verslaggever Bart Mos én -hoofdredacteur Paul Jansen zijn gedagvaard door Loterijverlies. Oprichter Ferdy Roet beschuldigt Mos, en in diens kielzog ook Jansen, van laster. Roet stelt in een persbericht dat Mos een hetze tegen hem voert, die al 8 jaar voortduurt. Laatste wijziging: 1 februari 2017, 18:17

Volgens Roet zou de Telegraaf-journalist hem bewust in een kwaad daglicht stellen. Zo zou hij, aldus Roet, onder andere een beschuldiging van doodsbedreiging aan advocaat Hendrik Jan Bos hebben verzonnen. Ook hekelt de oprichting van Loterijverlies uitspraken die Mos op Twitter deed, waarin hij onder andere stelde dat Roet ‘rijp is voor opname’. “Deze tweets beschadigen onherstelbaar de naam van Ferdy Roet.”

Loterijverlies maakt zich hard voor deelnemers aan de Staatsloterij die van mening zijn dat ze in de periode van 2000 tot en met 2007 gedupeerd zijn door de loterij. De organisatie rekent hen 35 euro per persoon voor deelname aan een rechtszaak tegen de Staatsloterij. Of zo’n massaclaim kans van slagen heeft, is volgens deskundigen maar de vraag.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.